Inom GFC ryms ett flertal olika projekt. Både pågående och avslutade. Här kan ni läsa mer om dem.

Lighthouse var ett treårigt arvsfondsprojekt med kombinerad kultur- och integrationsinriktning som genom skapande aktiviteter möjliggjorde kreativa möten mellan nya och etablerade svenskar.
Projektet bildade en trygg och välkomnande mötesplats för ömsesidig integration där kreativiteten och fantasin tilläts bre ut sig. Längs vägen uppstod intressanta samtal, otaliga inspirerande konstverk och många nya vänskapsband.

Exempel på konstformer som vi utforskat tillsammans: foto, musik, sång, rap, teater, cirkus, keramik, grafik, dans, musikinstrument, handarbete, mosaik, kransbindning, svampplockning, teckning, måleri, papperskonst, origami, film, kreativt skrivande och pyssel. Vi har även besökt flera spännande utflyktsmål tillsammans, däribland Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, Slöjd- och Byggnadsvård i Nääs, Liseberg, Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen, Göteborgs Naturhistoriska Museum, Röda Stens Konsthall, Sockerbruket, Rundqvists Boktryckeri, Alfons Åbergs Kulturhus, åkt Paddan och mycket mer.
Under åren har ca 1 300 unika deltagare träffats och haft roligt tillsammans i våra aktiviteter. Vi gläds åt att så många har velat vara del av Lighthouse och konstaterar att det finns en stor vilja att mötas och skapa tillsammans. Vi vill rikta ett stort TACK till alla underbara deltagare, handledare och samarbetspartners som vi fått möta genom projektet!
 

Såhär säger några av våra deltagare om Lighthouse:
 

Era kurser, som jag har haft förmånen att delta i, har verkligen varit ljuset i detta Covid-mörker för mig! Är bara så tacksam över att jag har fått vara med på dem och träffa dig & de andra deltagarna. Än en gång STORT TACK för det! Att inte få umgås och inte få krama sin mamma tär så ni har verkligen gett välbehövliga avbrott i den gråa vardagen. Tack för ljuset!”
 

”Kursen betydde mycket för mig för jag lärde mig nya saker och träffade trevliga människor och det var något helt annat att prova och vara med om. Jag lärde mig och träffade trevliga, goa människor, lärare och elever. Det var roligt att komma till Lighthouse faktiskt. Jag har varit med i andra aktiviteter också, vi åkte till nära Liseberg (Rundqvists Boktryckeri) och jag målade bilder. Jag vet inte vad det kallas men det var också mycket roligt och jag har fått hem bilder med mig. Jag saknar redan allting. Och om ni hade en kurs till, jag skulle jättegärna komma och vara med. Tackar allt ni gjorde ni är fantastiska bra arbete!”
 

”Det betydde jättemycket för mig att delta i aktiviteter där. Det är inte många som har råd att kanske gå på såna aktiviteter eftersom de flesta inte är gratis. Att speciellt de nyinkomna invandrare vilka inte har det sociala livet så har dessa extra betydelse. Jag har känt mig jättevälkommen. Även väl bemötande från kursledarna. Jag har under tiden tipsat många och informerat om att det finns såna kurser. Tack för att ni ordnade kurser. Stor kram”
 

”Det betydde mycket för mig att vara med. Samtidigt det var jättekul. Jag kände mig bra och välkommen. Jag fick prata med de andra också. Jag var intresserad av att spela gitarr och efter kurserna jag blev mer intresserad. Kurser är bra att ordna!”


Här delar Lighthouse med sig av en fantastisk tipslista med adresser och ideer på vad man kan hitta på i Göteborg. Se här


Lighthouse på Facebook.

 

Avslutade projekt:

Kunis- Kunskapsutveckling i samverkan

Det övergripande målet med projekt KUNIS har varit att skapa en bättre koppling mellan teori och samverkan i socionomutbildningen. Tillfällen har skapats genom möten mellan lärare, studenter och deltagare från olika organisationer att träffas på jämlika villkor och utifrån varandras olika kunskapsbaser föreslå insatser i lämpliga kurser inom socionomstudenternas grundutbildning. Genom dessa möten ville projektet öka organisationernas medverkan och delaktighet för att bättre förbereda blivande socionomer för deras kommande arbetsliv. För att skapa nätverk, påverka attityder och fördomar.

Ta del av Kunis slutrapport här.

Länkar till medlemsprojekt

Här kommer vi att fylla på med spännande projekt allt eftersom så kom gärna tillbaka.

 

Projekt